ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Πήγαινε κάτω

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Δημοσίευση  DASKALOR Την / Το Πεμ Μαρ 31, 2011 8:14 am

Αποσπάσματα από το βιβλίο: Μηνύματα και Αφίσες για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, Εθνικό κέντρο βιβλίου, Υπουργείο Πολιτισμού, 1999.

[...] η πνευματική στέρηση είναι φοβερό πράγμα. Εμποδίζει το μέλλον των παιδιών. Γι’ αυτό νομίζω πως δεν πρέπει να κλείνουμε το στόμα μας όταν ξέρουμε πως στον κόσμο αυτό υπάρχουν παιδιά που στερούνται ακόμη κι ένα καλό βιβλίο.
Και δεν πρέπει να ησυχάσουμε ώσπου να δώσουμε στα παιδιά καλά βιβλία. Και τώρα κάνω μια ευχή για τα παιδιά όλου του κόσμου. Τους εύχομαι να αποκτήσουν βιβλία, έστω και μόνο τρία, όσα είχα κι εγώ όταν ήμουν παιδί. Bohumil Riha (Τσεχοσλοβακία): Βιβλία για παιδιά όλου του κόσμο

Τα βιβλία είναι ένα κομμάτι από τη ζωή. Όταν ακόμα ήμουν παιδί […] Tα βιβλία τρέφανε τη φαντασία μου. Κάθε μέρα μου πρόσφεραν και κάτι καινούριο: με γύριζαν σ΄ όλο τον κόσμο, σε καλύβες, σε παλάτια, σε ουρανοξύστες. Δεν είχα παρά να διαλέξω και τα βιβλία μου έδιναν ό,τι ζητούσα.
Ήταν τόσο ωραία αυτή η προσφορά που μου έγινε συνήθεια. Ένιωθα να μοιράζομαι τη ζωή μαζί τους. Όσο πιο πολλά ζητούσα τόσο πιο πολλά μου έδιναν. Lygia Bojunga Nunes (Βραζιλία):Τα βιβλία είναι ζωή.

Το διάβασμα είναι μια πράξη μοναχική μα που ταυτόχρονα τη μοιράζονται οι άνθρωποι σ΄ όλο τον κόσμο. Αν όλα τα παιδιά του κόσμου μπορούσαν να μάθουν να διαβάζουν, κι αν κάθε άνθρωπος στη γη είχε έστω κι ένα βιβλία, σίγουρα οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις που μαστίζουν τον κόσμο μας θα μειώνονταν στο ελάχιστο. Shigeo Watanabe (Ιαπωνία): Βιβλία: μια συντροφική εμπειρία.

DASKALOR
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης